Сезонът по фехтовка започна, България вече има бронз

1
Първият турнир от календара за сезона на Международната федерация по фехтовка се проведе през изминалия уикенд в Белград. В него взеха участие наши състезатели при мъжете и жените. В мъжката категория състезателят ни Пламен Диков се окичи с бронза, което е и първият медал на България в тази категория от 9 години насам.

Пламен игра отлично в първата фаза на състезанието, където завоюва 4 победи и 2 загуби. Във втората фаза на директните елиминации той спечели четири поредни боя, побеждавайки състезатели от Унгария и Швейцария. На полуфинала Пламен се изправи срещу бронзовия медалист от Световното първенство в Москва през 2015-а. Двамата направиха изключително драматична битка, оставяйки всички без дъх при резултат 14-14. Само една точка делеше всеки от тях от победата, но нашият състезател отстъпи пред опита на датчанина и завърши с бронзово отличие.

Другите български шпажисти също постигнаха резултати над очакванията: Живко Чавдаров зае почетното 22-о място, Светлозар Искров направи своя дебют и се класира на 32-о място. Илия Чакъров демонстрира много добра форма, но бе изправен срещу силен претендент от Англия и остана 44-и от общо 65 състезатели.

В женската надпревара Венцислава Денинска отстрани безапелационно представителка от Унгария. В следващия си бой тя отстъпи пред поставената под номер 1 в схемата унгарка и зае 14-о място в крайното класиране. Това е рекорд за женската шпага в последните 10 години. Другата ни участничка Силвена Христова, която е само на 17 години, също се представи отлично, заемайки 23-то място.

Турнирът беше много добре организиран, а нашите състезатели се върнаха доволни и още по-амбицирани за предстоящия сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ