Балкански нрави разтърсиха Словения преди мача с България

444

Звездата на Словения Ян Облак няма да е на разположение за двубоите с България утре от 21:45 часа и с Кипър на 9 септември. Първоначално бе обявено, че вратарят на Атлетико (Мадрид) е отказал поканата заради лека контузия на ръката. Той предпочел да се възстановява в Испания, а и от клуба му не били склонни да го пуснат в националния с травма.

Медиите в Словения обаче твърдят, че причината за отсъствието на Облак е съвсем друга и напълно типична за Балканския полуостров. В местната преса се съобщава, че вратарят е влязъл в конфликт със селекционера Томаж Кавчич. Като най-разпознаваемо име в състава Облак смятал, че трябва да е капитан на Словения. Треньорът обаче даде лентата на най-опитния, останал в отбора – левия бек Боян Йокич. 32-годишният играч на руския Уфа има 90 участия и 1 гол за националния отбор.

„Ян е специален човек и професионалист и той най-добре знае дали има болки от контузия или не. Аз вярвам, че той наистина е с травма. Искаме да се възстанови бързо и да се върне скоро в селекцията. Не мисля, че причината Облак да не е тук е в капитанската лента. Капитанът е само един, йерархията в селекцията трябва да е ясна, винаги е била такава“, заяви Йокич, с което показа недвусмислено, че няма да се откаже от лентата в полза на Облак.

Очаква се вратарят да направи изявление за отсъствието си след мачовете на словенците с България и Кипър.

Споровете за капитанската лента не са нещо ново в националните отбори на Балканите. В началото на 90-те години подобна сръдня имаше и в българския представителен тим. Тогава за лентата се караха Христо Стоичков и Николай Илиев, но всичко беше уталожено с решението капитан да стане вратарят Борислав Михайлов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ