Обявиха програмата на шефа на МОК в България: Ще уважи две световни първенства и изложба в чест на Боян Радев. Дават му и почетно звание

28_1

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще посети България от 13 до 15 септември. Това ще бъде първата му визита в страната, в качеството му на президент на МОК.

Това е голяма чест за българското олимпийско и спортно движение и признание за успехите на българските спортисти, отчитат от БОК.

По време на пребиваването си в страната Бах ще се срещне с български олимпийски медалисти, с изтъкнати наши спортни и олимпийски деятели в Националната галерия – Двореца, където продължава уникалната изложба с
91 живописни произведения от колекцията на легендарния шампион Боян Радев. Изложбата е посветена на 50-та годишнина от спечелването на златния олимпийски медал от Боян Радев в Мексико 1968.

Президентът на МОК ще бъде удостоен със званието „Доктор хонорис кауза“ на Национална спортна академия „Васил Левски“, а също така ще бъде официален гост на световните първенства по художествена гимнастика в София и по гребане в Пловдив. В програмата са предвидени още официални срещи с председателя на БОК Стефка Костадинова, както и с висши ръководители на страната.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ