Наш баскетболист каза истината, която всеки знае, но не иска да признае! Ето я причината българите да бягат навън

01f

Станислав Цонков ще играе през новия сезон в Италия, след като се раздели с Берое. Варненският баскетболист разкри причините да не продължи да играе в българското първенство и разочарованието си от този факт.

„Избрах Италия, защото чух много хубави отзиви от момчета, които са били тук. Отделно времето напредна и вече нямах добри оферти. Получих няколко предложения в началото на лятото, но тогава отказах, защото исках да остана в Берое. В крайна сметка с Любо Минчев проведохме разговор и решихме, че е по-добре да не продължаваме работа заедно, разбрахме се приятелски и сме в добри отношения“, каза Цонков пред BGbasket.

„Все повече българи избират да играят в чужбина. Предимствата са само и единствено финансови, много е жалко, че в България няма пари. По-скоро няма пари за българите. Не е нормално един чужденец да струва 2 пъти повече от един българин, а в същото време да не е два пъти по-добър като качества. Може би наистина нямаме кадри, но защо не опитаме да играем само с двама чужденци, и тогава да видим дали тази схема няма да работи. Видя се, че с четирима чужденци на терена няма голяма полза, нека опитаме нещо друго, а не само да разсъждаваме какви биха били последиците от промените. Винаги бих избрал да играя в България. И това важи не само за мен, но и за повечето други момчета, които отиват навън. Ако получавахме нужните условия, винаги бихме останали у дома, близо до семействата си. Затова искам да кажа само адмирации за проекта Левски Лукойл, за това че събра 8-9 сериозни състезатели българи. И жалко, че Чавдар Костов, Павел Маринов, Станимир Маринов ще играят в чужбина“, заяви варненецът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ