Прав е Томаш, този Левски го превъзнасят излишно! И това му е най-хубавото!

Левски - Берое (1)

Левски не е това, което всички го изкарват!“, беше акцентът от изказването на треньора на Берое Александър Томаш снощи след загубата с 0:1 от „сините“. И сигурно е прав. Този Левски на Славиша Стоянович не е онзи приказен Левски на Мъри Стоилов, не е Левски на Ясен Петров, който вкарваше за забавление на „Герена“, дори не е Левски на Люпко Петрович с бетона отзад и смъртоносните контри. Такъв Левски феновете отдавна не са виждали и затова го превъзнасят! И това му е най-хубавото!

В момента в отбора на „сините“ я няма тежестта от годината на Делио Роси. Да, виждат се слабости, които и Славиша Стоянович не пропуска да подчертае. Отборът не успява да си вкара положенията, не може да държи спокойно топката в дълги периоди от мача, дава инициативата на съперника в последните 15-20 минути. Но не се предава!

Битката се завърна на „Герена“ с пълна сила.

До идването на Стоянович „сините“ футболисти се вцепеняваха излязат ли пред собствена публика. Сякаш нещо ги спираше да покажат, че могат да играят атакуващ футбол. Снощи пред почти 10 000 свои фена цяло първо полувреме Левски мачка и държа Берое в неговата половина. Изключваме, разбира се, гредата на Ерол Алкан и досадното неразбирателство между Иван Горанов и Мартин Полачек на границата на наказателното поле. Но отбор като Берое да ти направи само две положения за цяло полувреме – едното от корнер, другото след твоя грешка – това е атестат, че действаш добре и не се предаваш.

Дори Антони Белмонт вече не е призракът, който бе след трансфера си на „Герена“ и даже успя да вкара първият гол в професионалната си кариера.

Този Левски на Славиша Стоянович наистина показва признаци на съживяването на атакуващия футбол, който феновете жадуват от години. Футбол, какъвто не е виждан скоро на „Герена“. Доказателството са наполовина пълните трибуни на стадиона снощи. Ако продължава в този дух, този Левски съвсем скоро може и да напълни „Герена“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ