В Русия тръбят: В братска България има една футболна перла в ЦСКА! Кирил Десподов щe пасне перфектно в Спартак (Москва)

667

Едно от водещите руски онлайн издания „Sports.ru“ публикува обширен материал за таланта на ЦСКА Кирил Десподов. Статията има за цел да покаже до каква степен крилото би паснало на отбор в страна, като са отчетени неговите плюсове и минути в играта, пише „Тема спорт“.

Ето какво пише в материалът:

„Руското първенство стартира постно. Не виждаме нито атрактивна, нито ефективна игра. Малко голове, малко млади имена, които привличат интереса, за капак напуснаха големи футболисти като Головин и Промес, а Дзагоев е контузен. Ето защо решихме да обърнем поглед към млади играчи в чужбина.

През тази година се навършват 140 години от освобождението на България. Защо тогава да не потърсим талант в братската ни страна?! А такъв има – най-добрият млад футболист в България се казва Кирил Десподов.

Статистически показатели

Десподов има средно по 2,5 точни удара на мач или 43.6% от всичките му изстрели. Успеваемостта на подаванията му през сезон 2017/18 г. е била 65.1% – по 24,65 средно на мач. По всеки показател сред офанзивните играчи до 23 г. в българската Първа лига Десподов е неизменно в Топ 3. Освен това показва добра дисциплина, като няма червен картон в кариерата си, а има и солиден опит за възрастта си – над 100 мача в първенството и най-добро подаване на средна дистанция и с двата крака.

Плюсове

– рязък старт и висока скорост

– често преодолява пазача си с едно докосване

– скоростта му с топка в крака е почти същата като тази без топка

– може да играе и на двата фланга

– има добър удар с десния крак, включително от фаулове, притежава солиден изстрел и с левия

– умее да развива контраатаки

– когато дриблира не навежда глава, а се оглежда

– добро подаване на средна дистанция и с двата крака

Минуси

– понякога предпочита да играе атрактивно, вместо ефикасно

– избягва да влиза в сблъсъци за спорни топки

– защитата генерално не му е силната страна, защото губи концентрация. Извършва абсолютно ненужна дузпа срещу Копенхаген в София

– губи се на терена, ако е пазен плътно и няма свободни пространства

На кого може да е от полза

Ако получава редовно минути и има доверие от страна на треньора си, Десподов може да се превърне във водещо крило в руската Премиерлига. Като профил той напомня на Зоран Тошич (Партизан Белград). Като първа опция за него може да се разгледа ЦСКА Москва. В този клуб обичат да работят с млади таланти, проблемът е, че невинаги тимът играе в схема с типично крило. Затова обръщаме поглед към Спартак Москва. След продажбата на Куинси Промес в тима има доста малко футболисти с креативни функции. В такива ситуация Десподов може да се окаже много полезна опция за атаката на Спартак и би паснал добре в отбора.

Локо Москва и Зенит не са реалистични варианти. Конкуренцията там е твърде голяма и Десподов няма да получава шансове. Краснодар обаче е нелоша опция, като Кирил би могъл да играе доста там.

ЦСКА умее да продава скъпо своите звезди, актуалният пример е с Каранга в китайския Хенан. Армейците ще искат поне 3 милиона евро за Десподов, което обаче не е проблем за руските клубове. Кирил има потенциала да играе в някой от Топ 6 на Премиерлигата и е редно отборите да обърнат поглед към него“.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ