От последните минути! Нешка Робева излезе подробности след като хвърли оставката си

7 Dni Sport01.09.2018
Нешка Робева

Нешка Робева слиза от спортната сцена. Тя е подала оставка като треньор на немския национален отбор заради влошено здраве. Това съобщи легендарната треньорка на страницата си във Фейсбук.

ПИК се свърза с гранд-дамата на родната художествена гимнастика и узна точно какво е състоянието й и дали наистина напуска професията.

Интервю на Васил Русев

– Г-жо Робева, бихте ли коментирали съобщението, че напускате професията на треньор по художествена гимнастика?

– А, не! Не съм казала, че се отказвам от професията. Само подадох оставката си като треньор на националния отбор на Германия, защото наистина здравословното ми състояние не позволяваше да бъда пълноценна на поста си. А аз не съм човек, който ще взима пари от болнични, без да прави това, за което е нает. Проблемите ми са свързани със зрението, но за радост вече имам голямо подобрение.

– Това означава ли, че отново може да Ви видим начело на отбор България?

– Аз не съм спирала да работя с български деца. В Германия ми бяха разрешили да взимам деца от нашата страна и да работя с тях. Но след като зрението ми се влоши, реших, че е най-добре да се върна у нас, да събера сили и тогава да започна нещо ново.

– В такъв случай остава да Ви попитам как се развива градината с доматите?

– (Смее се) Истината е, че от месец насам тя е главното ми занимание. Тук живея без телевизия и радио, а само с книгите си. Това време ми даде да разбера, че те изключително много са ми липсвали през последните години. Но и ме зареди с много положителна енергия. Дори лекарката ми изрази голямо учудване от бързото ми възстановяване. Но аз зная каква е причината – това е българската природа и българската аура. Те ми помагат изключително много и за моята преклонна възраст, мога да кажа, че вече се чувствам добре и заредена с положителна енергия, а здравословното ми състояние се подобрява бързо.

„ПИК“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ