Левски брани върха срещу Берое на “Герена”

1
Лидерът във временното класиране на Първа лига Левски излиза в последния от съботната програма двубой тази вечер от 21 часа на “Герена” срещу коравия тим на Берое. По-рано през деня преследвачът ЦСКА-София ще изиграе своя мач срещу Ботев в Пловдив и при евентуален успех ще измести “сините” от първото място.
В такъв  случай победата за момчетата на треньора Славиша Стоянович става задължителна. Под ръководството на сърбина със словенски паспорт Левски постигна четири победи, като три бяха при гостувания.
Столичани излизат с повишено самочувствие, което вече си личи и в изказванията на играчите. Футболистите от Стара Загора не им отстъпват по този показател, тъй като Берое също не познава загубата през сезона. След този двубой предстои пауза заради националните отбори, което значи, че играчите няма да пестят сили и това обещава зрелище за зрителите.
На вратата на Левски отново ще застане Полачек. Давид Яблонски е възстановен от травма и вероятно ще започне като титуляр. Той ще си партнира в защитата с Цветкович, Ейолфсон и Иван Горанов. В средата ще действат Тиам, Белмон и Мариани в ролята на плеймейкър, а по фланговете ще нападат Обертан и Кабрал. На върха на атаката ще застане голмайсторът на Левски до момента Станислав Костов.
Заралии ще подходят предпазливо, като ще дебнат за грешка на домакините. Треньорът Александър Томаш ще направи само една промяна в сравнение със състава, разгромил Ботев във Враца с 4:0. В центъра на защитата до Ерол Алкан се завръща Камен Хаджиев. Той счупи нос срещу Черно море и ще играе със защитна маска. Отдясно на отбраната ще е Бандаловски, а отляво – Александър Василев.
Дефанзивни халфове ще са Александър Цветков и Мартин Райнов. Атаката ще води опитният Мартин Камбуров, подпомаган от Борислав Цонев. По фланговете ще нападат Вандерсон и Рубен Бригидо.

На “Герена” очакват добър зрителски интерес, тъй като мачът съвпада с края на сезона на отпуските.

 
Вероятни състави:

Левски: Полачек, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Мариани, Белмонт, Обертан, Кабрал, Костов.

Берое: Перниш, Василев, Хаджиев, Алкан, Бандаловски, Цветков, Бригидо, Вандерсон, Райнов, Цонев, Камбуров.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ