Волейболна легенда защити Гибона: Силен характер е! Федерацията трябва задължително да накаже играча

Национали Волейбол мъже Тренировка Пламен Константинож(8)

Членът на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев коментира скандалите в националния отбор. Кьосев смята, че прави чест на Пламен Константинов да дава шанс на Владислав Иванов.

„Едно Световно първенство е друга мотивация, друго нещо е за един състезател. Да играеш на Световно и най-вече в България след толкова години, е един престиж и да искаш да си в националния отбор. Това, което се получи в близките дни за мен е малко странно, макар че преди голямо състезание винаги има напрежение, не само в състезателите, но и в ръководството. Не е приятно да се чува, когато някой не иска да играе. Пламен Константинов е доказан треньор, който е подбрал най-доброто, но няма да бъде достатъчно срещу големите отбори“, каза Кьосев пред „Канал 3“.

„Правотата ще излезе след Световното, но подкрепям Константинов в дадената ситуация. Вратата за националния не е затворена и е прав, ако Владислав Иванов се извини. Отборът е колектив. Ако той направи този жест, целият отбор ще се успокои и ще може да се обедини“, заяви Борислав Кьосев.

„Пламен е силен характер. Прави му чест, че остави врата, в която смята в интерес на отбора и на волейбола да го върне. Но той самият трябва да е убеден, че да се върне. Има много лостове в такава ситуация федерацията да се намеси и за назидание да има наказание, защото това е задължително“, приключи Кьосев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ