Лудогорец излиза в най-опасния си мач, в който залогът са милионите от групите на Лига Европа

Славия Лудогорец (9)

Лудогорец е на прага на своето пето участие в груповата фаза на евротурнирите. До момента разградчани на два пъти направиха това в Шампионската лига и на два в Лига Европа. Днес от 20:00 часа те приемат Торпедо Кутаиси в мач реванш от плейофите на ЛЕ. Орлите удариха съперника с 1:0 в Грузия и имат сериозно предимство преди вторите 90 минути. Досега тимът никога не е отпадал на елиминации, когато е печелил първата среща, и това дава увереност за нов триумф. Главният мениджър на Лудогорец обаче е притеснен от евентуалното подценяване на Торпедо и заяви, че в последните дни постоянно е говорил с играчите на тази тема.

„Който е във футбола от доста години като мен, знае, че утрешният (б.а. – днешният) мач ще бъде доста опасен. Това, че имаме предимство от един гол, не е достатъчно и не може да мислим, че сме спечелили двубоя, който даже не е започнал. Ще бъде трудно за нас заради климата, който е създаден по някакъв начин от вътре навън. Но в последните дни говоря с всички играчи, че трябва да са доста мотивирани, да са готови и че противникът също ще даде най-доброто от себе си, за да спечели срещу нас. Най-важна обаче е нашата работа и какво ние ще свършим на терена“, сподели опитният бразилски специалист.

Този конкретен мач може да донесе над 8 000 000 лева на Лудогорец. Да, „орлите“ изпуснаха далеч по-големите пачки от Шампионската лига, но според новите правила на УЕФА, и в Лига Европа плащат доста добре.
Ако тимът на Пауло Аутуори свърши своята работа докрай и влезе в групите на втория по сила турнир, ще прибере доста сериозна сума – 2 920 000 евро, или по вчерашния курс на еврото – 5 694 000 лева.
Дори при слабо представяне в групите, при което „орлите“ отпадат, но все пак запишат победа и равен, което със сигурност е по силите им, ще приберат още точно 760 000 евро (590 000 евро за успех, 190 000 евро за равен). Това се равнява на 1 482 000 лева.
В групите на Лига Европа пък Лудогорец може да срещне големи отбори като Челси, Арсенал, Милан, Лацио, Фенербахче, Марсилия и Севиля, заради които стадионът в Разград ще се напълни 3 пъти и то при големи цени, имайки в предвид имената на съперниците.
Това означава още допълнителни пари за „орлите“. При средна цена на билетите от от 30 лева, ако на стадиона дойдат три пъти по поне 8000 зрители, то това ще вкара в касата на тима още 720 000 лева.
Така при успех днес, Лудогорец може да си гарантира едни чисти над 8 000 000 лева.
Мачът реванш днес е 20:00 часа на „Лудогорец Арена” в Разград. Досега тимът никога не е отпадал на елиминации, когато е печелил първата среща, и това дава увереност за нов триумф.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Броун; Сисиньо, Моци, Недялков, Натанаел; Дяков, Кампаняро; Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон; Кешерю
Старши треньор: П. Аутуори
ТОРПЕДО К (4-1-4-1): Квахадзе; Гегечкори, Кобахидзе, Азатский, Л. Марин; Цинадзе; Долидзе, Кукинадзе, Хлинка, Кимадзе; Лачки
Старши треньор: К. Чкетиани

СЪДИЯ: М. Гестраниус (Финландия)
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 20:00 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ