Грандиозен успех за варненското плуване

28_3

Състезателката на варненският клуб „Астери“ и ученичка на Спортно училище „Георги Бенковски“ Василики Кадоглу спечели 8-мо място на Световна купа по плуване в една от най – тежките дисциплини в открити води – 25 км. На провелият се на 25 август Fina Ultra Marathon Swim Series 2018 в Охрид Василики отбеляза най – силното си представяне за сезона като записа 8-мо място с време 5:38:44.21 в свирепата конкуренция на световни величия като италианките Барбара Позбон и Алича Франко, унгарката Ана Олаз и аржентинките Изабел Сесилия Биаджиоли и многократната световна шампионка на Ултра маратоните – Пилар Гейжо.

Василики, която е само на 15 години, е единствената българска плувкиня успяла да изплува 25 км в открити води от 1972 година насам. Преди нея в женското плуване единствено варненката Златка Николова е плувала успешно тази дисциплина в периода 1968 – 1972 година.

При мъжете успешно преплува дистанцията от 25км и Арсений Бекетов, който също е състезател на клуб „Астери“. Той се класира на 16-то място.
Василики ще представя Варна и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ