Ботев удари Витоша Бистрица като гост

Витоша (Бистрица) загуби у дома от Ботев (Пд) с 0:2 в среща от шестия кръг на Първа лига и регистрира трето поредно домакинско поражение. Тодор Неделев (32) реализира единствения гол за „канарчетата“, които се завърнаха на победния път след две поредни загуби от Берое с 1:2 като гости и от градския съперник Локо (Пд) с 0:1.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро изгледа от трибуните мача, започнал с минута мълчание в памет на жертвите от автобусната катастрофа край Своге през деня.

„Канарчетата“ играха по-силно през целия мач и логично се поздравиха с трите точки, въпреки че направиха доста пропуски. Малко след началото в 6-ата минута гол на Диого Кампос за домакините бе отменен заради засада. Последваха пропуски на Кристиан Димитров и Минев, за да се стигне до 32-ата минута, в която Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар малко пред границата на наказателното поле и се разписа за 0:1. До края на полувремето Георгиев спаси удар на Балтанов от гостите, а Анти Рениа шутира неточно от домакините.

След почивката в 47-ата минута гостите можеха да удвоят аванса си. Балтанов изведе Неделев отляво в наказателното поле на Витоша, но последният прати топката в напречната греда. Три минути след това Ивайло Лазаров можеше да изравни, но след силния му удар топката излезе в аут. Последваха скучни минути без положения пред двете врати, а в 70-ата минута се стигна до спречкване между футболисти на двата тима и официално предупреждение за Кристиан Димтров.

В заключителните минути Ботев заигра по-силно в търсене на второ попадение и след пропуски на Густаво Афонсо и Стивън Петков го постигна в последните секунди. Тогава Густаво Афонсо (90+3) се възползва от грешка на вратаря Георгиев и оформи крайния резултат.

След третия си успех за сезона Ботев (Пд) събра 9 точки и излезе на пета позиция преди останалите срещи от кръга. Витоша също има 9 точки, но вече е на седмо място.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ