Левски започва защитата на първото място от Царевец

Левски Септември София (19)

Левски за първи път от 21 месеца ще брани първото място в Първа лига. „Сините“ гостуват на Етър във Велико Търново и при четвърта поредна победа със Славиша Стоянович начело ще посрещнат и новата седмица като лидери в класирането. Те са с точка аванс пред ЦСКА и три пред Лудогорец.

Етър пък го закъсал в подреждането и отчаяно се нуждае от точки, за да се отлепи от предпоследното 13-о място и да започне да се изкачва към мечтаната златна среда в таблицата. Момчетата на Красимир Балъков са в серия от три поредни мача без успех – 2 загуби и равенство, а от началото на сезона имат само 4 точки от петте си мача до момента.

Бала има доста проблеми в защита, като единственият здрав централен бранител е Иван Скерлев. Това ще наложи преквалифицирането на бека Артьом Артюнин, а карето в защита ще допълнят Крум Стоянов и Димо Атанасов. В центъра двойката ще е Сърмов – Никола Колев, а в предни позиции ще се разчита на Велко Батрович, Жилсон Варела и Иван Стоянов.

В Левски положението с контузиите най-после се оправи и единственият, който е в лазарета е Давид Яблонски. В сравнение с последния мач Стоянович ще направи само една промяна, като на мястото на младия Станислав Иванов ще излезе възстановеният Филипе Нашименто. Португалецът ще си партнира с Хали Тиам пред защитата, а Давиде Мариани ще „връзва“ играта. В атака ще се разчита на триото Обертан, Костов, Кабрал, които показват все по-добро разбирателство. Излекуваният Паулиньо ще остане на резервната скамейка и ще влиза или при лошо развитие на двубоя, или в самият му край, за да запише някоя и друга минута.

ППЛ, 6-и кръг:

ЕТЪР – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЕТЪР (4-2-3-1): Х. Иванов; К. Стоянов, Скерлев, Артюнин, Д. Атанасов; Сърмов, Н. Колев; Ив. Стоянов, Руменов, Батрович; Жилсон
Старши треньор: К. Балъков
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Полачек; Цветкович, Ейолфсон, Белаид, Горанов; Нашименто, Тиам; Кабрал, Мариани, Обертан; С. Костов
Старши треньор: С. Стоянович

СЪДИЯ: С. Апостолов
СТАДИОН: „Ивайло“
НАЧАЛО: 18:45 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ