Ужасяващо! Психично болен за малко да убие български треньор по време на мач

1

По време на двубоя от 3 кръг на ЮЗ Трета лига Ботев (Ихтиман) – Сливнишки герой (завършил 2-1), треньорът на сливничани Петър Малинов бе ударен в главата с юмрук от психично болен ихтиманец, промъкнал се в „охраняваният“ тунел към съблекалните, оцеля по чудо и отървавайки се само с комоцио, оплакаха се от клуба на потърпевшия.

Самият инцидент се случва в самият край на мача, когато Малинов е изгонен с червен картон от рефера Петър Григоров, след като реагира остро на удар от страна на бившият играч на Сливнишки герой Венцислав Гурков срещу  защитникът Кристиян Здравков, останал незабелязан от съдийската бригада. Напускайки терена Малинов е настигнат от местен ненормалник, който подло му нанася силен удар в тил, вследствие на което Малинов залита и си удря глава в бетонената стена, пада и губи съзнание.

Органите на реда, които „пазели“ мача са задържали нанеслият удара, а по-късно е задържан в местното РУ на МВР, като най-адекватен в ситуацията е бил началника на РПУ Ихтиман, който е пресъствал на стадиона. Вероятно към извършителя на деянието няма да бъдат повдигнати обвинения, след като се оказва, че той е с доказана медицинска диагноза.

На Петър Малинов е оказана лекарска помощ, а малко по-късно е откаран в местното Спешно отделение където му е оказана своевременна медицинска помощ. Около два часа по-късно преглед му е направен и в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в столицата, където е установено , че е получил комоцио. Малинов е изписан късно през нощта и в момента се възстановява след инцидента.

Състоянието му е отчетено като стабилно. Самият Малинов заяви пред клубният сайт, че се чувства по-добре, като от типичните симптоми на това нараняване е останала само силната болка в главата и отока който е получил вследствие на удара, но се надява до два-три дни да може отново да е със своите възпитаници, за да ги подготви за предстоящото домакинство в събота на Чавдар (Етр).

Не може да не се отчете и факта, че съдийската бригада, треньорският щаб на Ботев и Кмета на гр. Ихтиман са се обаждали на Малинов по-късно същата вечер, за да се информират за състоянието му. Случаят с инцидента пък ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС – София.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ