Втородивизионен отбор се похвали със страхотна нова база

01f

Новата база на Пирин е почти готова. Строително-монтажните дейности на новата тренировъчна база в село Падеш се извършват качествено и в срок. Тя се състои от основен футболен терен и допълнително тренировъчно игрище. На място е засадена тревна настилка, положена върху уплътнен дренажен слой от фракция от трошен камък, пише „Спортал“. Върху стоманена трибуна, към основното игрище, са поставени 200 броя седалки за зрители, като около спортния терен е поставена ограда, а зад вратите има предпазни мрежи.

Към тренировъчната база има и паркинг с над 30 места. Изградена е алея от трошена каменна фракция от страна на основното игрище. Поставени са съблекални за спортистите. Има и санитарни помещения, включително тоалетна за хора в неравностойно положение. Очаква се спорната база да бъде въведена в експлоатация през есента тази година.

Площта на обекта е близо 16 000 квадратни метра. Спортното съоръжение ще предоставя възможност за състезания, тренировки на местни и гостуващи отбори, приятелски срещи на аматьорско и професионално ниво. То ще бъде използвано и от младите надежди от ДЮШ „Пирин“. Базата отговаря на всички съвременни изисквания за спортни сгради и съоръжения, като след откриването и тук ще се провеждат част заниманията, които в момента протичат на основния стадион, както и на игрищата в село Рилци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ