Запрян Раков: Ботев Пд е готов за предизвикателството срещу Марибор в Лига Европа

ботев пловдив, купа на българия

„Очаквам Ботев Пд да играе силно и дано да успее да победи и да продължи напред в Лига Европа. Марибор не е никак слаб отбор. Всеки един отбор успява да надгражда с всяка изминала година. Трябва играчите да бъдат концентрирани, за да успеят да вземат положителен резултат в първата среща. Дано и късметът бъде на наша страна“, каза легендарният бранител на Ботев – Запрян Раков – пред „Мач Телеграф“.

„Честно казано, много трудно Ботев може да си свърши работата само с първия мач. На реванша няма да бъде леко. Дано успеят да вземат положителен резултат в първия мач. Цял Пловдив чака с нетърпение предстоящата среща. След толкова време и без европейски мач на стадион „Христо Ботев“ това е напълно нормално. Феновете ще създадат една уникална атмосфера. И аз ще бъда на трибуните. Трябва да подкрепим момчетата на Душан Керкез. Това, че с някои играчи се раздели отборът или ги продаде, не мисля, че ще се отрази, защото бяха взети други. Клубът беше доста активен на трансферния пазар, а има още време до неговото затваряне.“

„Хидайет Ханкич беше един доста добър вратар, но сега възможност за изява ще имат други. Вратарският пост е много сложен, защото даден футболист може да пази страхотно 90 минути и накрая да допусне глупав гол, който да накара мнозина да го посочат с пръст и да кажат, че е слаб. Доста неблагоприятна позиция е вратарската. Радващо е, че имаше изходящи трансфери. В предстоящата среща с Марибор Ивелин Попов ще бъде отново в центъра на вниманието, защото той е лидер и е голяма фигура. Той е човек, който е сърцат и дава всичко от себе си. Превърна се в любимец на всички. Той е доказан играч с отлични качества. Малко са тези като него в България, които могат да са лидери в дадени отбори. Дано отборът да е успял да надгради по време на лятната подготовка. Времето ще покаже и се надявам това да се случи. Трябва да бъдат внимателни играчите в предстоящата среща с Марибор и да реализират ситуациите си пред противниковата врата. Дано да го направят!“, завърши легендата на Ботев Пд.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ