Сложната съдба на Саша Везенков: Защо българската звезда не е в Лятната лига с Торонто Раптърс

Александър Везенков--0--185dc5324f4a41e58c31cfdbf5eb59ee (1)

След броени дни Торонто Раптърс започват участието си в Лятната лига, като сред 16-те играчи, които попаднаха в състава им, не е Саша Везенков. Малко по малко всички отбори от НБА се подготвят за първия етап от подготовката си.

Това се отнася за лятната лига, където се тестват някои нови и млади играчи, новобранците, които току-що са станали част от отборите (чрез Драфта), но също така и някои, обикновено втора година в лигата, с гарантиран договор, които са играли в предишен сезон. В списъка на Раптърс обаче не се забелязва името на българската баскетболна звезда.

28-годишният баскетболист, който се разбра с Олимпиакос за завръщане в Гърция и Евролигата, е част от отбора на Канада с договор, който изтича следващото лято (през 2025 г.). И докато този договор все още съществува, не може да изпълни желанието си и отново да облече „червено-бялата“ фланелка. Ситуацията обаче все още не е изяснена.

Това е сложна ситуация, която, както обясняват американците, вариантите са два и не е лесно да се стигне до решение. Защото, ако Раптърс го освободят, те ще бъдат таксувани за договора от почти седем милиона, предоставени за сезон 2024-25. Докато, ако се стигне до откупуване на правата, Везенков ще трябва да пожертва много пари, плащайки от джоба си (процент или дори целия) договора си с отбора от НБА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ