Силният дъжд отлага спринта във Формула 3 на Силвърстоун: Цолов стартира от 8-ма позиция

Никола Цолов

Спринтовото състезание във Формула 3 на „Силвърстоун” беше отложено заради силния дъжд и лошото време на британската писта. Първоначално рейс директорът на два пъти отлага излизането на колите на стартовата решетка и прати колата на сигурността на трасето да провери условията, но се оказа, че дъждът се усилва, локвите стават все повече и по-големи и ще е твърде опасно 30-те пилоти от Формула 3 да се състезават в тези условия.

Все още няма решение кога ще се проведе спринтовото състезание с дължина 18 обиколки, като ще се чакат по-добри условия в хода на деня.

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши 8-и в квалификацията вчера, а при обърнатата стартова решетка за спринта това означава пета позиция на старта. Но Никола се оказа един от четиримата пилоти, които получиха наказания за задържане на свои съперници по време на квалификацията – преместване с три места назад в днешната надпревара, което означава отново 8-о място на старта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ