Никола Цолов с трето време във Формула 3 на „Силвърстоун“ преди квалификацията

Никола Цолов

Българският пилот Никола Цолов даде трето време в свободната тренировка преди седмия състезателен уикенд за сезона във Формула 3, който се провежда на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания.

Подготвителната сесия на британското трасе започна при условията на изсъхваща писта, която в средата на 45-минутната тренировка почти изсъхна достатъчно, за да могат пилотите да преминат към сликовете. Малко преди това момент Никола записа своето най-добро време от 2:00.550, което му бе достатъчно, за да заеме третото място.

По-бързи от него бяха единствено Макс Естерсън и Киан Шийлдс, които завършиха първи и втори. Естерсън бе с 0.397 по-бърз от Цолов, а Шийлдс завърши сесията с пасив от 0.114 спрямо лидера. Двамата записаха своите време малко след Никола, когато пистата беше в най-доброто си състояние.

Последва кратко затишие, в което част от пилотите направиха по една инсталационна обиколка със сликовете. Пистата обаче беше твърде мокра за тях и те веднага се прибраха в бокса. Секунди по-късно над „Силвърстоун“ отново заваля, което позволи на пилотите спокойно да се върнат към мокрите гуми, с които да събера допълнителни данни.

Условията обаче станаха доста мокри и никой не успя да доближи резултатите на Естерсън, Шийлдс и Цолов, които оформиха топ 3. Най-активни в хода на сесията с по 16 обиколки бяха Шийлдс и новият му съотборник за този уикенд Джеймс Уортън, който зае четвъртото място. Цолов направи едва 6 тура в подготовката си за квалификацията, която ще стартира в 16:05 часа българско време.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ