Пламена Миткова с дебют в Диамантената лига след впечатляващи резултати

Пламена Миткова

Силните изяви на Пламена Миткова в скока на дължина в последния месец станаха причина тя да получи покани за някои от най-престижните турнири в леката атлетика. 19-годишната пловдивчанка, която преди броени дни спечели националната титла на България във Велико Търново с 6.97 метра, ще направи своя дебют на турнир от Диамантената лига, съобщава Sportal.bg от треньора на атлетката Ивайло Русенов.

Седмата от Европейското първенство в Рим през юни ще стартира още тази неделя на Диамантената лига в Париж, където ще срещне почти всички най-добри състезателки в сектора в момента

Във вторник предстои нов старт на силен турнир в Будапеща, а през август Миткова ще се завърне отново на „Олимпико“ в Рим за още един старт от Диамантената лига. Преди това обаче на световната шампионка за девойки и предстои участие и на най-големия спортен форум на планетата – Олимпийските игри в Париж.

С постижението си от 6.97 метра Миткова излезе на второ място във вечната ранглиста на България и заема четвърта позиция в световната ранглиста за сезона.

 

.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ