Официално! Без Берое в следващия сезон на НБЛ

Баскетбол,

Берое не е успял да погаси старите си задължения към Националната баскетболната лига за мъже (НБЛ) и тъй като няма право да подаде заявка за участие, ще пропусне следващия сезон в българския баскетболен елит.

„Срокът за подаване на заявки за участие в новия сезон 2024/25 на Sesame НБЛ бе продължен с една седмица и ще приключи на 10 юли. В зададения срок за погасяване на стари задължения, задължително условие преди подаване на заявка, само един клуб от 12-е не успя да го стори. Това е БК Берое. Това лишава клуба от правото да подаде заявка за новия сезон“, съобщиха официално от лигата.

Останалите 11 отбора ще могат да го направят в срок до 10 юли, а таксата за участие, в размер от 10 000 лева, трябва да се изплати до 15 август.

Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол утвърди още, че при покриване на всички нормативни изисквания на Националната баскетболна лига, националният шампион на А група на ББЛ има правото да играе бараж с последния в класирането на НБЛ за заемане на мястото му в НБЛ.

В случай че отборите записани в НБЛ са по-малко от предвидените за провеждане на първенството, победителят в ББЛ А група влиза в НБЛ по право.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ