България излиза за победа срещу Турция в Лигата на нациите

волейбол, българия

Волейболистите от националния отбор на България започват днес участието си на последния турнир от тазгодишната Лига на нациите.

Момчетата на селекционера Джанлоренцо Бленджини ще излязат за победа срещу дебютанта в Лигата Турция в първия си мач от турнира в Група 5 от последната седмица на основната фаза на комерсиалната надпревара. Срещата е тази вечер от 17,30 часа българско време в зала „Арена Стожице“ в Любляна (Словения) и ще бъде давана пряко по MAX Sport 2.

До момента българските „лъвове“ са на 14-о място във временното общо класиране със само 2 победи, 6 загуби и 5 точки.

За турнира в Любляна селекционерът Джанлоренцо Бленджини двама абсолютни дебютанти – диагоналът Венислав Антов и посрещачът Денислав Бърдаров. Освен това има промяна и на поста либеро, като Дамян Колев, който бе втори избор в първите две седмици от турнира, е заменен от Симеон Добрев.

Въпреки това Бленджини заяви, че иска да продължава да вижда израстване в състезателите и да не се задоволят с малкото. Капитанът на тима Алекс Грозданов пък сподели, че се надява да се борят, ще дадат всичко от себе си, като някоя друга победа ще им бъде от полза за ранглистата.

От друга страна отборът на Турция е дебютант в Лигата на нациите, след като миналата година спечели първо Европейската Златна Лига, а след това и Чалънджър турнира. До момента Южните ни съседи, водени от френския специалист Седрик Енар, са записали само една победа – 3:1 срещу Иран, и имат 7 загуби и 5 точки в актива си. Като звезда на тима може да се определи Адис Лагумджия, който от няколко години играе в италианската Суперлига. В състава личат още имената на Ефе Мандърачъ, Ефе Байрам и опитния Фаик Гюнеш.

Така че, българските момчета ги очаква никак не лесен мач, но все пак със сигурност ще гонят победата.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ