ЦСКА мощно подсилва свой отбор в efbet лига, 4-ма футболисти са пред трансфер

7 Dni Sport15.06.2024
payimage-623065

ЦСКА обмисля да преотстъпи четирима млади футболисти на Ботев (Враца), което допълнително подсилва версията, че червените вече имат свой сателитен отбор в ефбет лига, който ще им бъде от солидна полза през новия сезон.

Освен дошлият от Пирин Тасев, под Околчица ще отидат юношата Георги Чорбаджийски, дебютирал през пролетта, както и завърналите се от престои под наем Асен Дончев и Марк-Емилио Папазов. Всички ще получат шанс да се докажат пред Стипич по време на лятната подготовка, но засега нагласите са, че карето няма да разполага с достатъчно игрово време през есента и по-доброто решение ще бъде играчите да трупат опит и минути в Ботев.

Както е известно, на стадион „Христо Ботев“ също има сериозни реформи. Под Околчица сменят политиката и вече ще залагат на много повече млади български играчи. Наставник пък стана бившият капитан на ЦСКА, Тодор Янчев. Той вече е работил с Дончев и Чорбаджийски на „Армията“, в ролята на помощник на Стойчо Младенов.

Първоначалните идеи в ЦСКА бяха повечето младоци да останат и да се борят за място в състава.

След позитивни предварителни разговори с Ботев обаче тази опция вече изглежда по-реална. Всичко зависи и от селекцията в Борисовата градина. Ако „червените“ не успеят в преговорите за някоя позиция, може и да задържат някои млади футболисти. Дългосрочната стратегия на новата власт предвижда сериозно увеличаване на родните играчи в състава. Затова е и важно Тасев, Чорбаджийски, Дончев и Папазов да прекарат есента там, където се очаква да получат възможности за изява на елитно ниво, за да развият още качествата си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ