Стоян Орманджиев ще се бори да застане до големите: Нямаме качество в отбора, това не е ЦСКА

Стоян Орманджиев

„Дайте ни време, ще си подредим къщичката и да си оправим отбора. Това не приляга на ЦСКА – нямаме качество в отбора, нямаме дълбочина в състава… Това не е ЦСКА!“. Искрите в очите на Стоян Орманджиев-младши във вечерта на големия срам за „червените“ след загубения евробараж от най-горчивия възможен съперник – съименника от Бистрица – изкара наяве нещо колкото закономерно, толкова и изненадващо за феновете на тима. Гневът пред Националния стадион „Васил Левски“ бе отприщил емоциите на двамата изпълнителни директори на ЦСКА – Орманджиев и Филип Филипов, които с „голи гърди“ понасяха виковете, хулите и критиките от множеството. И ако Фичо откара над половин час в дискусия край металните заграждения, то внукът на легендарния треньор Стоян Орманджиев-Пашата, извел „армейците“ до епични три полуфинала срещу Интер за КЕШ през 1967-а, укроти набързо своята половина от тълпата, каза каквото има да каже и се прибра да преосмисли случилото се…

За него случилото се беше „дебют на амбразурата“ срещу фенския залп на недоволството. Година и малко, след като бе застанал на поста изпълнителен директор в клуба, и едва три седмици след навършването на 39-годишна възраст, Орманджиев-младши премина своето бойно кръщение на ръководител в ЦСКА. Опитите му да потуши напрежението на пистата на стадиона при нахлуването на агитката към терена бяха претърпели провал. Прегръдката, с която бе поведен към тунела от някои от емблематичните ветерани на Сектор „Г“, и разочарованият му поглед от грозната случка ясно показваха осъзнатата отговорност, която носи на плещите си. Отговорност, за която лична вина самият той носеше в минимална степен. Провалът на ЦСКА обаче бе най-бързата възможност за Стоян-младши да покаже, че е готов да се бори за „възкресението“ на ЦСКА след толкова години „играйкане“.

„По-добре ужасен край, отколкото ужас без край“, започна младият директор пресконференцията по представянето на новата структура в клуба и на новия старши треньор Томислав Стипич онзи ден. В един момент лидерът на агитката Росен Петров получи неочаквано думата и засвидетелства пълната подкрепа на „червената“ агитка към новата власт в ЦСКА. Време и търпение към момента ще има, но Орманджиев-младши ясно показа, че знае как това спокойствие и картбланш могат да бъдат лъжовно измамни. На вметката на „Мач Телеграф“ за бунтовете на феновете срещу управлението на Васил Божков и баща му Стефан Орманджиев през пролетта на 2006-та, директорът даде знак, че помни плакатите „Орманджиев вън!“, разлепени като протест срещу загубената преднина от 7 точки, а впоследствие и титла от вечния съперник Левски. При това само година след еуфорията от 30-ото шампионско злато под ръководството на Миодраг Йешич.

За останалите неволи Стоян-младши сякаш вече е готов – на няколко пъти повиши тон, подчертавайки, че отговорността ще я носят той и Филипов, плюс старши треньора и скаутското звено, отклони фино провокативния въпрос за реалния спонсор на ЦСКА и даде да се разбере, че изборът на наставник е част от план за напълно ново начало от нулата.

Но когато дядо ти има две титли и две национални купи като треньор на ЦСКА, а баща ти е с една титла като изпълнителен директор на „Армията“, летвата изначално е поставена високо. Докъде ще стигне Стоян Орманджиев-младши и ще нареди ли името си като третия от клана Орманджиеви на „червения“ пиедестал, само времето ще покаже… Дотук обаче той изглежда готов да го стори.

Владимир Иванов/ „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ