Проблеми със стадион „Васил Левски“ застрашават дербито ЦСКА – Левски!?!?

1

От 22 август до 30 септември Националният стадион „Васил Левски“ няма да може да бъде използван за футболни мачове, съобщи Дарик радио.

Причината – смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта на съоръжението в центъра на София – Ед Шийрън на 31 август, както и Андреа Бочели на 14 септември.

Ориентировъчно и все още неофициално в този период ЦСКА посреща Ботев Пловдив, после е символичен гост на Левски, а също така червените са домакин на Берое.

Броят на засегнатите домакински мачове на ЦСКА е по-малък, тъй като в началото на септември има пауза в клубния футбол заради националните отбори, като България гостува на Беларус на 5 септември, а 3 дни по-късно посреща Северна Ирландия в двубои от Лигата на нациите.

Двубоят Левски – ЦСКА вероятно ще се изиграе в средата на септември. Досега през последните години за дербитата между сините и червените е използван само Националният стадион. Сега това ще бъде невъзможно. Това означава, че или мачът ще бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение за футболните тимове, или Левски – ЦСКА евентуално може да се проведе на „Георги Аспарухов“ без гостуващи червени фенове. Тепърва обаче тези хипотези ще се обсъждат обстойно чисто административно и логистично.

Откакто ЦСКА започна реконструкцията на „Българска армия“, червеният клуб използва Националния стадион „Васил Левски“ за своите домакинства. Какви са вариантите пред отбора на Томислав Стипич?

Възможно е ЦСКА да поиска да изиграе двубоите с Ботев Пловдив и Берое през есенния полусезон като гост вместо като домакин, а след това през пролетния полусезон червените да бъдат домакин. Друг вариант е ЦСКА да използва столичните стадиони на Славия и Локомотив София за своите домакинства в периода, докато Националният стадион не може да бъде използван


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ