Страхотна Пламена Миткова е на европейски финал с подобрен рекорд

Пламена Миткова

Пламена Миткова направи страхотен последен трети опит, с който се изстреля на финал в скока на дължина при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Рим (Италия). Българката се приземи на 6.71 метра, с което счупи личния си рекорд и покри квалификационната норма от 6.70. При това този резултат дойде при сериозен насрещен вятър от -1.4 м/сек. Също така 19-годишната възпитаничка на Ивайло Русенов остана на цели 16 сантиметра от дъската, което е предпоставка за още по-добри постижения на финала.

Резултатът на световната шампионка за девойки до 20 години от Кали 2022 и Атлетка №1 на България за 2023 година във Вечния град е със сантиметър по-добър от досегашния й рекорд, който тя постигна в зала през февруари в София.

Преди този последен опит Пламена Миткова заемаше 17-ата позиция в класирането след 6.42 метра в първия и 6.52 във втория опит.

Най-добра в квалификациите беше олимпийската и двукратна световна шампионка Малайка Михамбо (Германия), която записа най-добър резултат в Европа за годината от 7.03 метра.

Постижението на Миткова е шесто в пресявките. През настоящия сезон българката спечели балканската титла в дисциплината.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ