Саръбоюков: Резултатът в квалификацията ми дава надежда за финала

Божидар Саръбоюков,

Българският атлет Божидар Саръбоюков сподели, че стратегията му е била да има по-предпазлив първи опит по време на квалификацията в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика, което се провежда в Рим.

Европейският вицешампион за младежи до 20 години от Йерусалим 2023 записа 8.04 метра от втория си опит, с което преодоля нормата от 8.00 метра.

„Чувствам се добре след тази квалификация. Щеше да е по-добре да постигна нормата още от първия опит. Гледахме първият опит да е малко по-предпазлив, както знаете, аз имам лош късмет с дъската. Но наистина се радвам, че успях да вляза на финала с норма, а не по резултат, защото това ми вдъхва повече надежда за утрешния финал“, сподели талантливият атлет.

Олимпийският норматив в дисциплината за Париж 2024 е 8.27 метра, което е с 5 сантиметра над личното постижение на Саръбоюков от 8 август миналата година, когато той спечели сребро на континенталния шампионат до 20 години.

Финалът е на 8 юни от 21:06 часа наше време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ