Бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин с обвинение в закана за убийство

борба - тепих

Бронзовият медалист в свободната борба от Олимпийските игри в Пекин 2008 Кирил Терзиев е обвинен в закана за убийство. От Софийската районна прокуратура съобщиха, че на бившия борец е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Причината за нея е сигнал на плеймейтката Светлана Гущерова, която разказа в социалните мрежи, че Терзиев я е проследил и я е ударил, вследствие на което е счупил зъбите ѝ. Жалбата до полицията е пусната на 3 юни.

Иззети са записи от камери за видеонаблюдение, а властите търсят свидетели на случката. Предстои изготвянето на експертизи и провеждането на разпити. Разследването по закон е два месеца, но може да бъде удължено.

Според NOVA първоначално Терзиев е бил обявен за общодържавно издирване, но на 5 юни сам се е явил в столичното 4 РПУ. Според източници на телевизията от разследването експертизата е установила, че има засягане на фасетите на Гущерова, но няма избити зъби.

„Всичко се случи малко след 20 часа онзи ден. Със съпруга ми се прибирахме в кооперацията на булевард „България”, в която живеем. Той слезе от колата, за да отиде до гаража да отвори и да можем да паркираме. В автомобила бяха и децата ми. Докато го чакахме, от страничен черен път, който не води никъде, се зададе една наша стара кола. Познах веднага шофьора”, разказа в ефира на „Здравей, България” по Нова тв Светлана Гущерова. По думите й зад волана бил Кирил Терзиев, от когото вече „една година получавахме заплахи по телефона”.

„Когато изравних колата с неговата и спуснах стъклото на предния прозорец, го попитах какво прави тук? Бях много уплашена и изненадана – на задната седалка бяха трите ми деца. И той ми каза: „Следя те. Да видя дали си тук?”, разказа Гущерова.

„Той ми каза: „Къде е тази твоята дебела свиня? Ще го наръгам! Ще го заколя! Ще ви убия! Ще ви съсипя!”. И това се случва пред трите ми деца, които са стресирани след тази случка”, допълни плеймейтката.

„Освен избитите зъби имам и откъснат кичур коса. Той трябваше най-малкото да бъде задържан за 24 часа. Предполагам, че полицията е направила необходимото, за да се сдобие със записите от района, на които се вижда как той ме удря. Терзиев ми се обади по телефона и ми каза: „Познавам шефа на 4-о РУ и всичко, което пишеш, ще бъде скъсано“. Извадила съм си медицинско”, заяви още Гущерова, която направи публично достояние снимки и видео от инцидента.

В интервю за вестник „Труд“ Кирил Терзиев пък заяви, че семейството на Християн и Светлана Гущерови му дължало много пари и за пореден път е попитал кога ще му ги върнат.

“С пръст не съм докоснал Светлана Гущерова. Разменихме си няколко реплики, тя тръгна да ме плюе и си удари фасетите в прозореца на колата. Със семейство Християн и Светлана Гущерови имаме стара история – цяла одисея, свързана с много пари, които ми дължат“, обясни спортистът.

Дълг от 300 000 лева е в основата на скандала, разкриха пред „Телеграф“ близки до двете страни.

„Със сигурност мога да кажа много неща, но се консултирах и с адвоката си, че е по-добре да не преча на разследването. Нека се съберат всички доказателства и ще коментираме. Ще кажа и суми, и всичко, но сега не е моментът“, заяви Терзиев пред изданието.

„Не се занимавам с тях, нямам отношения с тях. Нито съм го чул (б.р. сина му), нито ме интересува. Аз съм в Испания“, това заяви Добромир Гущеров-баща ексклузивно пред „Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ