Златните момичета на България тренират в зала в окаяно състояние

златните момичета

Има подписан договор за ремонт с Министерството на младежта и спорта, но клубът трябва да участва с 50% от сумата

Мизерия, течове от тавана, минусови температури през зимата и над 40 градуса през лятото – такива са условията в зала „Левски Триадица”, в която се раждат нашите златни момичета по художествена гимнастика. Мястото се нуждае от спешен ремонт.

След дълги години опити да се набавят необходимите средства, най-накрая има подписан договор с Министерството на младежта и спорта, но клубът трябва да се включи със съфинансиране на 50% от общата стойност. Необходимата сума е 210 000 лв. и е непосилна за тях.

„Съоръжението е построено специално за художествена гимнастика, има височина и необходимите настилки. Но дотук. Оттам нататък се справяме със студ, жега, недостатъчно добра вентилация. Ние, като клуб с идеална цел, може само да поддържаме. Благодарни сме на родителите, че кой с каквото може се включва и поддържа. Но не можем да направим нещо голямо като топлоизолация”, заяви треньорката Мария Кънчева пред NOVA.

„През зимата е ужасяващо. Навличала съм се с много дрехи, трябвали са ми 2-3 часа да се стопля. Лятото в жегите също беше кошмарно”, заяви Мадлен Радуканова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ