Григор Димитров: Дори не забелязах, че ръката ми е в кръв

григор димитров

Григор Димитров записа най-доброто си представяне на „Ролан Гарос“ в кариерата си. След успех на Хуберт Хуркач той достигна до четвъртфиналите, където го очаква Яник Синер. Българската тенис звезда изигра много силен мач и логично бе доволен от представянето си.

„Чувствам се страхотно. Много съм доволен как се разви денят. Подготвях се повече психологически, отколоко по някакъв друг начин. Знаех, че ще е много труден мач. Успях да остана солиден през целия мач и той завърши положително“, сподели той след двубоя.

„Просто съм доволен, че успях да направя следващата стъпка тук. Винаги съм искал да го направя. До сега все нещо ми пречеше. Чувствах, че нещата се развиват в моята посока, но в същото време се опитвах да играя моята си игра и да бъда колкото е възможно по-агресивен“, допълни той.

Григор на няколко пъти падна на корта, а причината бе, че не искаше нито една топка да мине покрай него. В третия сет той се хвърли за воле и падна, при което си разрани ръката. Без да обръща внимание на клея по екипа си и на кръвта по ръцете си Димитров завърши мача и се поздрави с голяма победа.

„Толкова бях концентриран върху мача, че не обръщах внимание на това. Чак след това видях, че грипът на ракетата ми е целият покрит с кръв. Нямам проблем с това. Всъщност ме връща в детството, когато играех на различни настилки у дома. Имам хубави спомени от този период. Даже не знам кога се случи. Това са просто рани, няма да имам никакви проблеми за следващия мач. Ще се възстановя възможно най-бързо“, каза Григор.

Димитров прави най-добрия си „Ролан Гарос“, въпреки че подготовката му за клей сезона въобще не бе идеална. „Винаги съм се опитвал да се подобрявам след всеки мач. Разбира се, искаше ми да имах да изиграя повече мачове на клей преди „Ролан Гарос“. В Монте Карло можех да бъда на четвъртфинал, малшанс там, изпуснах мачболи. Нямах достатъчно време да се подготвя след Маями. Прибрах се и нямах никаква почивка. Толкова много различни фактори има“, коментира той.

 

Последната една година, в която Григор играе много постоянно, той е решителен във важните моменти от мачовете. „Никой няма да ти даде точки, трябва да използваш всеки един момент. Днес имах доста шансове. Третият сет можеше да свърши например 6:1. В два гейма имах брейк пойнта, не успях да ги взема. Той игра много добре. Останах спокоен, знаех на какво мога да разчитам, какво трябва да направя. Всички тези неща ми дават сигурност. В началото на тайбрека, първите две точки са изключително важни, успях да го накарам да се бори. Според мен мога да бъда още по-агресивен в тези моменти“, сподели четвъртфиналистът на „Ролан Гарос“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ