Стойчо Младенов: Не можем да се мерим с големите първенства

ФК ЦСКА 1948, Стойчо Младенов

Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов коментира актуални футболни теми – националния отбор на България, вътрешното първенство. Относно предстоящите контроли на националния отбор с Румъния и Словения идната седмица, Младенов каза следното:

„Очаквам успешна игра и добри резултати. Представянето на отбора под ръководството на Илиан Илиев е възходящо. Резултатите показват добро поведение и дисциплина, които се спазват на терена. Засега Илиан (Илиев) извлича максимума от всеки един състезател. Когато има добри резултати, има и добър колектив“, коментира Младенов пред БНТ.

Попитан дали скоро ще се класираме на голям футболен форум, Младенов отговори така:

„Надявам се, разбира се. Но не трябва да имаме големи надежди и да натоварваме излишно треньорите. Илиев се справя отлично, дай Боже да ни класира на европейско или световно първенство“, каза Младенов.

Треньорът е категоричен, в първенството на България трябва да се разчита на повече родни футболисти.

„Разбирам собствениците на ЦСКА, Левски и Лудогорец, където се искат бързи резултати. Но всички останали клубове, които нямат тези качества и възможности, трябва да правят като Славия и да не ги изброявам другите – да разчитат на български кадри, да ги развиват и продават в чужбина“, каза Младенов.

Треньорът е категоричен, че в нашето първенство трябва да има правило за налагане на повече родни играчи, а не на чужденци. „Не можем да се мерим с големите първенства“, категоричен е Младенов.

„Познавам Георги Иванов добре, беше мой състезател. Имаме уважение един към друг. Пожелавам му успех и да успее да усвои идеите, които има“, сподели Младенов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ