Бленджини повика трима нови, волейболистите ни пристигнаха във Фукуока

fdcd14f8-17f2-4fc8-bce5-dbfcd6f99c9d

Мъжкият национален отбор на България пристигна във Фукуока, където ще вземе участие във втората седмица от турнира Лига на нациите при мъжете. На японска земя във втората седмица от надпреварата „трикольорите“ ще се изправят последователно срещу Полша, Германия, Иран и Словения. Първата ни среща е на 4 юни от 9:30 ч. срещу поляците.

Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов принуди българския селекционер Джанлоренцо Бленджини да се възползва от новия регламент в Лигата на нациите. От този сезон отборите могат да записват до четири резерви за всеки турнир. Божилов се почувства по-добре след терапиите през седмицата и в крайна сметка замина за Япония заедно с групата в събота сутрин.

Италианският треньор обаче включи още един краен нападател – Георги Петров, който може да бъде ползван и само за посрещане.

В групата има още две нови имена спрямо турнира в Анталия – Светослав Станков и Николай Къртев, заменили съответно Любослав Телкийски и Николай Колев.

Състав на България за турнира във Фукуока, Япония:

Разпределители:

Симеон Николов

Светослав Станков

Диагонал:

Димитър Димитров

Посрещачи:

Аспарух Аспарухов

Владимир Гърков

Георги Петров

Георги Татаров

Денис Карягин

Самуил Вълчинов

Централни блокировачи:

Алекс Грозданов

Борис Начев

Илия Петков

Николай Къртев

Либеро:

Мартин Божилов

Дамян Колев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ