Братойчев: Щангистите ни още не са концентрирани след Европейското първенство

пламен братойчев

Треньорът по вдигане на тежести Пламен Братойчев е обнадежден, че българските състезатели имат реални шансове за медали на Олимпийските игри в Париж това лято.

Наставникът разкри, че подготовката върви по план.

„Започнахме първия етап от подготовката за Олимпийските игри. Ще бъдем във Варна до 7 юни, след това сме в Белмекен и после в Дижон, Франция. На този етап не търсим големи резултати. Търсим повече обем работа. Лошото е, че състезателите още стоят на гребена на вълната след европейското първенство. Все още не са толкова концентрирани“, сподели той в интервю за БНТ.

Треньорът на европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев очаква възпитаникът му и Карлос Насар да бъдат основни конкуренти в битката за медали на Олимпийските игри.

„Всеки отива на Олимпийски игри с надеждата за златен медал. Ще се борим за това нещо, особено при Божидар и Карлос. При Карлос нещата са малко по-лесни засега, но златният медал не е гарантиран. При Божидар 7-8 човека са на ниво медали и битката ще е ожесточена. Надяваме се да е по-сериозен в подготовката. Има голяма възможност за резултат, който да го качи на стълбичката. Всичко е в негови ръце“, допълни наставникът.

Пламен Братойчев искрено се надява, че Българската федерация по вдигане на тежести ще промени начина си на работа с цел по-голяма ефективност.

„Получихме помощ от ММС през клубовете. Божидар, Карлос и Иван са обезпечени в подготовката за Олимпийски игри. Искрено се надявам цялата работа на федерацията да се промени и да поемем по нов път. Това, което се върши през последните 12 години не носи развитие, нужно за нашия спорт“, поясни двукратният участник на Олимпийски игри.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ