Григор Димитров разгроми Марошан дори в неблагоприятни атмосферни условия

1

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра почти съвършен мач срещу 41-вия в световната ранглиста Фабиан Марошан и го срази повече от категорично с 6:0, 6:3, 6:4 за само 1 час и 37 минути игра.

Гришо не само „върза геврек“ на съперника си в първия сет, но и удължи поредицата от спечелени геймове на 9 в началото на втория, в който поведе с 3:0. Последва моментен спад и загуба на пробива аванс във втората част, а той съвпадна и с влошаването на атмосферните условия. Димитров все пак отново поведе с брейк и точно когато трябваше да сервира за втория сет, заваля дъжд. След около половинчасова пауза двамата се върнаха на корта и българинът уверено затвори втората част.

В третата той направи решителен пробив и запази предимството си до края, като финишира с убедителен начален удар за крайното 6:0, 6:3, 6:4.

Григор ще играе срещу Зизу Бергс или Максимилиан Мартерер в третия кръг утре – той няма да получи ден почивка между мачовете, защото вчера дъждът провали тотално програмата на турнира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ