Батков: Ако не беше Левски, Мъри щеше да лови риба в Хасково в момента

Тодор Батков, син, младши

Тодор Батков-младши даде интервю за „Блиц“, в което коментира актуалностите около отбора на сърцето си – Левски. Младият бизнесмен каза мнението си за Наско Сираков и новият треньор Станислав Генчев, а също така не пропусна да каже какво мисли и за Станимир Стоилов.

“ Типично по български – ако имаше световно първенство по делене, щяхме да сме номер 1 по дефиниция. За пореден път делението в Левски е огромно. Групички, лагери по интереси, футболът страда от това. Продължаваме да работим по старата схема – купуват се ментета от чужбина, на които им се дават едни големи пари, после за да се продадат навън и всеки по веригата да си гушне комисионна. А в същото време имаме страхотни деца в школата. Последните месеци като гледах мачове от нашето първенство, който и двубой да пусна, имаше двама-трима юноши на Левски в отборите. Как пък никой не остана да играе в Левски?

Причината е, че Левски не се управлява безкористно. Има мениджърски интереси, интереси на спонсора, интереси на феновете… И в крайна сметка в едно такова дружество, което е с идеална цел, когато всеки дърпа чергичката към себе си, в един момент чергата се къса.

В крайна сметка той показа, че като треньор е кадърен. Като треньор не го коментирам. Има все пак успехи и в чужбина – в Астана и в Гьозтепе. Причината да обявя тези факти тогава беше, че буквално ми стана смешно как той застана и с цялата си наглост каза „Аз дойдох да спасявам“, „Аз съм вашият спасител“. Спасителите обикновено спасяват, не идват на работа на трудов договор и да вземат дебелите пачки.

Нормално, справедливо е, всеки работи за пари, никой не е длъжен да работи безплатно. Но да не го изкарва все едно той е голямата жертва и е направил някакъв голям жест. Защото да не забравяме, че ако не беше Левски, Мъри щеше да лови риба в Хасково в момента.

Новият треньор е млад, талантлив и нахъсън. Винаги съм харесвал Станислав Генчев! Убеден съм, че той ще направи необходимите реформи в клуба!“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ