Драмата на този срамен ЦСКА е, че няма нито един футболист, който може да играе в Лудогорец

7 Dni Sport26.05.2024
1

ЦСКА продължава да записва срамни страници в сезон, белязан от тежки провали в Европа, турнира за Купата на България и първенството. Поредната такава бе загубата с 0:1 от Черно море у дома, подпечатала третата позиция в крайното класиране и пратила армейците на бараж за Европа. Както при равенството с Крумовград в предишния кръг, така и в сблъсъка с моряците груби индивидуални грешки заличиха червените шансове за победа.

Предишният силно критикуван треньор Нестор Ел Маестро не успя в опитите да наложи собствена философия върху отборното представяне на ЦСКА, а сега с тази задача се затруднява и Стамен Белчев. Редно е обаче да обърнем внимание и на отделните футболисти, с които двамата са принудени да работят. И ако разгледаме поединично всеки пост, ще установим, че освен под рамката на вратата навсякъде по терена червените са много далеч от истината. Всяка година се опитват да свалят Лудогорец от върха и винаги резултатът е един и същ. Всъщност този сезон дори ще е по-лош от обикновено, защото никога досега ЦСКА не се бе нуждаел от бараж, за да се класира за Европа. Дотук се стигна след куп „експертни: селекции, треньорски грешки и объркани процеси.

Сравнявайки футболистите на уж претендента за титлата ЦСКА и 13-кратния шампион Лудогорец, стигаме до извода, че на нито една позиция червените не разполагат с дори равностойни изпълнители на тези в Разград. А за да пребориш хегемона и организацията му, даже трябва да го превъзхождаш!

Антон Недялков не беше играл близо половин година, но само с опита си веднага след завръщането на терена вече е с две класи над Сейни Санянг, който опропасти и двете домакинства на Черно море през сезона – действа неадекватно при корнер за моряците, довел до изравнително попадение през август на „Армията“, а онзи ден на „Васил Левски“ предизвика червен картон за Бусато с безумно връщане с глава назад. Гамбиецът показва потенциал, но в клуб с реални амбиции, какъвто например е Лудогорец, щеше да е трета резерва и дълго да се развива, преди да получи шанс за изява, а не титулярен избор за решителен мач.

И същото се отнася за всички останали полеви позиции. Та ЦСКА разполага с един нападател, който пропусна повече мачове заради наказание, отколкото игра, докато Матиас Тисера, който би бил твърд титуляр във всеки друг тим у нас, е дълбока резерва в Разград!

След загубената в самия край на миналия сезон титла, се смяташе, че ЦСКА почти е заличил разликата с Лудогорец и се очакваше през тази година да го изравни или дори да започне да го превъзхожда. Вместо това, между орлите и червените отново зейна огромна дупка, която не се вижда как в кратки срокове може да се намали.

И ако трябва да съдим за ЦСКА по състава на Лудогорец и кой от Борисовата градина би могъл да играе с успех на „Хювефарма Арена“, изводът е само един – никой! При тази конкуренция на практика целият отбор на армейците е несъстоятелен.

Да му мислят новите червени селекционери…

Росен Ангелов/ „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ