Очаква ни голово шоу между Левски и Черно море

payimage-623161

Любопитни факти и тенденции от шампионатните домакинства на Левски на Черно море, представени от „Тема спорт“. Прави впечатление високата резултатност на срещите.

Черно море ще преследва в неделя втора поредна шампионатна победа над Левски. До момента варненци не са правили това никога в историята си. Сините винаги са успявали след поражение от варненци да не загубят следващата среща с тях в първенството. Ще видим дали те ще продължат тази традиция.

В едва три от изминалите 67 шампионатни домакинства на Левски срещу Черно море не са отбелязвани голове. За последно двата тима правят 0:0 в София на 28 септември 2003-а – тоест преди близо 21 години. Това обяснява и високата резултатност на двубоите – по 3.01 гола средно на мач.

Най-често получените резултати са: 1:0 – 16 пъти (13 за сините и 3 за моряците), 2:1 – 8 пъти (6 за Левски и 2 за Черно море); 3:0 – 6 пъти (всичките за Левски), и 4:0 – 5 пъти (5 за Левски).

През месец май двата тима са играли 10 пъти в столицата, като Черно море не е постигал успех. Левски има 8 победи, а 2 срещи са завършили наравно.

За първи път сините ще приемат Черно море в 32-рия кръг на първенството.

В полза на Левски са отсъдени 26 дузпи, като са реализирани 22, а са пропуснати 4 – от Т. Такев, П. Пеев, Г. Чиликов и Хр. Йовов.

В полза на моряците са свирени 4 11-метрови наказателни удара. 3 от тях са вкарани – от Г. Димитров, К. Тахмисян и Б. Колев, а един е пропуснат от Г. Илиев.

Последната победа на Черно море като гост на Левски бе извоювана… във Велико Търново. Сините приеха варненци на 11 февруари 2023 година на стадион „Ивайло“ и отстъпиха с 0:1. Точен за гостите бе Александър Василев, който тази зима прекрати кариерата си.

В полза на Левски са паднали два автогола. Те са отбелязани от М. Кулибали и сегашния капитан на варненци Даниел Димов.

В полза на Черно море има един автогол, който е дело на Петър Петров от Левски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ