Григор Димитров излиза за трета победа срещу Нишиока

Miami Open Tennis

Григор Димитров започва днес участието си на турнира на клей от сериите “Мастърс 1000” в Рим с награден фонд 9 млн. евро. Най-добрият български тенисист е поставен под №8 в схемата и като такъв почиваше в първия кръг. Така той ще стартира директно от втората фаза, където негов съперник ще бъде японецът Йошихито Нишиока.

Двубоят им е втори в програмата на корт 12, който е четвъртият по големина във “Форо Италико”. Битките там стартират в 12 часа с мач между Нуно Боржеш и Александър Бублик.

На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра.

Григор пък загря за турнира с тренировка срещу своя добър приятел и лидер в световната ранглиста Новак Джокович. Двамата изиграха един сет, който 32-годишният хасковлия спечели с 6:3.

При успех днес Григор Димитров ще се изправи в третия кръг срещу Лоренцо Музети или Теренс Атман, които откриват програмата за деня на централния корт. Българският тенисист е в четвъртината на Александър Зверев, който е поставен под №3 във Вечния град.

Миналата година Григор Димитров отпадна в третия кръг във Вечния град, а най-доброто му постижение е полуфинал, който бе преди точно 10 години – през 2014-та. Тогава той бе отстранен от Рафаел Надал, който впоследствие загуби на финала от Новак Джокович.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ