Изправиха Сираков до стената: Защо те е страх от избори в Левски! Нали 99% от феновете са зад теб…

7 Dni Sport26.04.2024
Левски, Наско Сираков

Бившият шеф на тръст „Синя България“ Васил Колев даде любопитен пример от Швеция за революционни промени и отказ от ВАР системата в скандинавската държава, като видя в това възможност да направи пряко сравнение със ситуацията в Левски.

Той пита защо Наско Сираков се страхува от гласуване за президент на Левски:

„Днес има чудесен пример защо нищо в българския футбол не може да се промени в посока, каквато феновете искат, независимо дали президент е Георги Иванов, Боби Михайлов или Димитър Бербатов. Проблемът са клубовете. Те си искат „статуквото“ такова, каквото ги устройва. Феновете трябва да променят любимите си клубове и после да очакват промени.
Сега примерът:
Швеция става първата държава отхвърлила ВАР. Има гласуване – 18 от 32 клуба и 2 регионални асоциации са против. Това е достатъчно, защото е мнозинство. Подробност е, че със закон 51% от дяловете във всеки клуб в Швеция принадлежат на феновете и те избират кой да е президент. Така и гласът им се чува, без да се налага използването на водни оръдия.
Още една новина. УЕФА едва ли ще натиска Швеция да използва ВАР и в домакинските мачове от европейските турнири.
Глас народен – глас Божий!
И като говорим за Левски по този повод. Какъв е проблемът Сираков да бъде избран за президент от 99% от феновете на Левски, които го подкрепят според пропагандата? Всъщност проблемът е ясен. Най-вероятно ще се окаже, че социологията греши. Значи хем го подкрепят 99%, хем има страх от избори, защото щели „акциите да отидат при недоброжелатели“.
Заради тези тъпотии, предназначени за шимпанзиадата и да връщат еволюцията назад, нещата се случват обикновено по трудния начин и с водни оръдия. А най-често не се случват изобщо.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ