Ето защо беше важно 35-годишният Спас Делев да остане в Лудогорец! И заради ЦСКА…

7 Dni Sport19.04.2024
ЦСКА - Лудогорец,

Спас Делев поднови своя договор с Лудогорец преди дни, а доста хора се запитаха дали това е правилно, при положение, че през септември той ще навърши 35 години, а освен това играе много малко напоследък.

Но този ход на ръководството на шампионите е правилен по друга причина. И то е, че Спас се доказа като човек за важни голове. Само си припомнете кой вкара последния гол на „Българска армия“ – именно бързакът от село Ключ. От друга страна той е изключително харесван от треньора Георги Дерменджиев, защото опитният футболист нито мрънка, че не играе редовно, пък и не му пречи на коя позиция ще го пуснат – крило, зад нападателя или дори бек.

Вече бе изчислено, че Спас Делев играе средно по 36 минути на мач в своя престой в Лудогорец. Но пък индивидуалните му показатели не са никак лоши – 13 гола и 10 асистенции в общо 98 мача, в които обаче той почти винаги е резерва.

Отделно от това отборът има нужда от български футболисти. Защото в момента те не са много и са все опитни – Георги Терзиев, Тодор Неделев, Ивайло Чочев и Антон Недялков. За съжаление Иван Йорданов все още не е играл през тази година заради контузии, докато третият вратар Дамян Христов играе редовно, но във Втора лига./ „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ