Сираков разтресе „Дарик“: Когато обясних на директора какво искам, той каза, че това ще погуби Левски

ПФК „Левски“ - пресконференция

Следващата цел е по най-бързия начин да изплатим задълженията към Столична община и лихвите към НАП. Те вече не са толкова страшни. За пръв път от 15 години Левски няма лихвоносни задължения. До голяма степен опасност за фалит не съществува, заяви Наско Сираков пред Радио „Дарик“.

Миналата година НАП постави услови 50 на 50 и за 1 година да се изплати всичко. След сериозни разговори постигнахме договорка 70 на 30. Когато го обявихме, бившият изпълнителен директор заяви, че това ще погуби Левски. Видя се, че това не само не се случи, ами година по-късно главницата е платена. Между 55 и 60 хиляди лева ще плащаме към общината в рамките на 3 години. Може да ги изплатим и по-бързо, разкри синята легенда.

Не искам да обвинявам нито един собственик или директор. Всеки един е правил най-доброто от него Левски да успее. Станимир Стоилов отказа онази пресконференция, която бяхме обявили за задълженията. Той отказа. За 1 година сме платили към НАП 10,5 милиона – текущи и главница. Всички зимни трансфери – в клуба ще влязат около 3,8 милиона евро. Много голяма част от парите, които са погасени, са погасени и от евротурнири, пари от мачове, най-вече на феновете, които са всеки ден в клубния магазин. На никого не е приятно да си продава най-добрите играчи, но ние трябваше да направим този напън. Не напразно говорих, че най-важни ни мач е с НАП. Сега сме на път да го спечелим. Разбира се, че Станимир Стоилов има дял в спечелването му. Той си вършеше това, за което беше поканен в клуба. Много хора имат участие в този процес“, каза Сираков пред Дарик радио.

„Разговаряме за нов договор на Николай Костов. Формалност е да подпише. Имах пълно доверие и на предния треньор. След 11 мача без победа не ми е минавало през главата да го сменям. Не съм от търпеливите. Едно време сменях треньорите през три месеца. Доволен съм от работата, не съм се променил в това отношение.

Извиних се на Николай Костов, защото го оставихме по бели гащи. Истината е, че аз бях говорил още миналото лято и му бях обяснил какво е финансовото състояние на клуба и докъде ни се простират възможностите. Исках да вземем още 3-4 играчи зимата, но нямахме тази възможност. Отидохме в Турция с 10 юноши, за да се води нормален тренировъчен процес. Децата са талантливи, но са прекалено малки, за да могат да носят тази тежест, с която се опитваме да ги натоварим“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ