Заради поръчано убийство: Продуцентът на „Ергенът“ и жена му спешно на разпит в прокуратурата

payimage-360762

Популярният тв продуцент Нико Тупарев и съпругата му Екатерина са били привикани на разпит в прокуратурата по донос за организиране на поръчково убийство на техен партньор, гръмна сайтът Narod.bg.

Създателят на най-рейтинговите формати по Нова и бТВ – „Ергенът”, „Биг Брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат” и др., е бил разпитван в Софийската градска прокуратура заедно с жена си Екатерина Тупарева – собственичката на рекламната агенция „Огилви София” ООД.

Източници, пожелали анонимност, разкриват, че в службите е постъпил сигнал, според който Нико Тупарев и Екатерина се обърнали към силова групировка с цел посегателство върху техния партньор заради текущи правни спорове.

Мотивът на Никола Методиев Тупарев и съпругата му Екатерина било нежеланието на съдружника да напусне много печелившия им общ телевизионен бизнес, от който Тупарев искал принудително да го отстрани. 

По мнение на експерти въз основа на публични документи Нико Тупарев печели на годишна база чрез мрежата си от свързани фирми „Олд Скул” ЕООД, „Еф Хикс Камера” ООД, „Републик ъф Кънтент” ООД, „Ту бай Ту” ООД и „Българиан Филм Продъкшън Сървисис” ЕООД от работата им в националните телевизии bTV и Нова между 4 и 7 милиона лева на година, което е и причината за желанието да бъде отстранен дългогодишният му партньор.

Същевременно рекламната агенция на Катя Тупарева „Огилви София” ООД намираща се на ул. „Доспат” №60-62 в столицата печели на годишна база между 3 и 5 милиона лева от рекламно обслужване на големи международни клиенти като Procter & Gamble, IKEA, VISA, Пощенска Банка, LIDL и много други.

Въз основа на тези приходи семейство Тупареви от години живее зад граница в столицата на Германия – Берлин, където има закупени три лични имота, които ни провокираха да направим журналистическо разследване за всички инвестиции в недвижима собственост на семейство Тупареви по света.

До момента проверките показват наличие на собственост в повече от пет държави на два континента за над 25 милиона лева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ