Този ход на Александър Томаш ще напълни касата на Локо Пд! Със съдействието на Левски…

7 Dni Sport16.04.2024
Футбол - ЦСКА (София) - Локомотив (Пловдив)

В Белгия твърдят, че оферта за новата звезда на Локо Пд Мичи Нтело ще изпрати Лил. Тимът в момента е четвърти във френската Лига 1. Според сайта sudinfo.be, който е близък до местния Стандард Лиеж (б.а. – Нтело е юноша на този клуб), Мичи е попаднал малко случайно в радара на скаути на французите. Те са били на мача с Лудогорец (1:2) на „Лаута“, за да следят друг футболист, но той ги е заинтересовал.

А след това е затвърдил добрите впечатления при победата над ЦСКА с 2:1. Тогава нападателят отбеляза втория гол за победата на „Васил Левски“. Докладите на съгледвачите вече са били разгледани от спортно-техническото ръководство на Лил и има зелена светлина за трансфер.

Нтело има договор с черно-белите до юни 2026 година, като в него има опция за удължаването му с още една кампания. „Футболът е странно нещо. Нтело си тръгна от Стандард през лятото на 2022 година, през изминалия януари напусна Шарльороа. Сега вече е здрав в Локомотив Пловдив и е на крачка от Лига 1“, отбелязва sudinfo.be.

Локомотив Пловдив откри бижу по време на зимния трансферен прозорец. Белгиецът със сенегалски корени блесна в 9-те мача в Първа лига под ръководството на Александър Томаш.

В тях вкара 4 гола и направи 4 асистенции. А тимът му заема четвърто място, като кръг преди края на редовния дял на шампионата има аванс от 3 точки пред Левски. И е с реални шансове да се добере до евроквота.

Припомняме, че през зимата Нтело бе предложен първо на Левски, но на „Герена“ решили, че не им върши работа такъв тип състезател.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ