На ЦСКА не му е виновен Домуса! На ЦСКА му е виновна чорбарщината

кирил домусчиев

Някой дава ли си сметка каква чудовищна метаморфоза се случва с ЦСКА?

Този клуб се разделя бавно, но сигурно с някогашната си индентичност, за да се превърне в един нов… Левски.

Някога за „сините“ мачът на годината за тях в евротурнирите бе да бият… ЦСКА. Това зареждаше съществуването им между ОФИ Крит и Антверп.

Днес ЦСКА е дори още по-зле. Победа над Левски е повод за величие между два боя от Лудогорец.

В ЦСКА се случи най-тъжното – „червените“ свикнаха да не са шампиони. И още по-лошо, имат алиби за това – Делиормана. Прегърнали това алиби, ръководители, придворни журналисти и обгрижвани фенове обясняват защо 16-та година ЦСКА е без титла!

Това е най-висша форма на чорбарщина!

На „Армията“ както разрушават стадиона си, трябва да разрушат и уважителните си причини да изместят Левски като вечно втори. Домуса е виновен! Да, но не за всичко. Миналата година ЦСКА бе на две дузпи да стане шампион, но се осра и с двете. Преди това бе на една дузпа на Али Соу – пак се провали. По-преди това – да устиска преднината си от 2:1 в Разград. И отново не успя.

ЦСКА живее под напрежение, когато има шанс да стане шампион! И сякаш всички си отдъхват, когато разликата от Лудогорец отново стане 8-20 точки. Тогава се вадят дежурните обяснения за мафията, съдиите, Домуса. Вчера срещу Пирин какво беше виновна мафията!? Миналата седмица Домуса ли поръча аферата „Локо Пд“!?

Пак казвам – обясненията за делиорманската организация са оправдания! Но за други отбори. За ЦСКА не може това да е вечното обяснение. ЦСКА надживя битката да бъде унищожен след социализма. Грехота е сега да падне в битка с капитализма.

Само защото не може да осъзнае какво е капиталът ЦСКА…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ