Раздор на „Герена“: Кой открадна 500 бона за плагиатството? Екипът – сред 11-те най-грозни в света

7 Dni Sport11.04.2024
6

Пореден скандал се разрази в Левски и то само няколко дни, след като тимът падна от ЦСКА с 0:2 във Вечното дерби.

Наско Сираков обяви, че нещата с НАП вървят по план и дълговете се чистят, но същевременно беше показана юбилейната фланелка, която сините пускат в продажба по случай 110-годишнината на клуба.

Освен че прилича на циганска шарения и безвкусица, се оказа, че идейният проект е на друг ръководител на „Герена“ – Даниел Боримиров. Да, но не съвсем! Трикото е изцяло копирано от бившия клуб, за който Боримиров рита преди години – Мюнхен 1860, а наблюдателни фенове веднага съзряха измамата, за която Сираков разясни, че са били прахосани 500 000 хиляди лева!

По „проекта“ са работили 90 души в продължение на три месеца, което изуми привържениците на сините за едно долно плагиатство.

През 2010 г. „лъвовете“ презентират абсолютно същия екип по случай 150-годишния си юбилей. Е, има леки разлики. Германският клуб е показал значими идеи от собствената си история на страната, решена в синьо и златисто. Другото лице е в зелено и жълто. При варианта на Левски зеленото е заменено с червено.

Феновете ядосани коментират в социалните мрежи, че става дума за разочароващ ход за 500 000 лева от страна на ръководството.

„Доста сериозна сума за смяна на емблемата“, гневят се привържениците в социалните мрежи.

Двулицевата фланелка е пусната продажба както онлайн, така и в официалния магазин на сините. Серията юбилейни фланелки включва 8000 бройки.

Ето какво написаха от Левски за фланелката:

„Най-уникалната фланелка, правена у нас досега! Изтъкана от история и любов! Фланелка за всеки син фен, който е минал през Ада и Рая с любимия клуб през тези 110 години!

Първата по рода си двулицева юбилейна фланелка вече е в продажба!

Можете да я закупите онлайн, както и в официалния магазин на клуба!

110 години история в една фланелка!

110 години Левски – вчера, днес, утре и завинаги!“.

Фланелката на Мюнхен 1860 определено привлича вниманието заради разчупения си дизайн, но мненията за нея са доста разнопосочни. Така в класация, направена през 2020 г., сайтът KickOff поставя екипите Мюнхен 1860 сред 11-те най-грозни за всички времена.

Източник: Лупа.бг


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ