мt разкри: От 1958-а година в Левски не се беше случвало това! Срамно е…

payimage-622316

ЦСКА се наложи безпроблемно с 2:0 над Левски в 162-ото издание на мач №1 в България. Статистиката за представянето на „сините“ в срещата е доста красноречива.

Тимът воден от Николай Костов не успя да оправи нито един точен удар във вратата на Густаво Бусато. За целия мач играчите на Левски стреляха към бразилеца в четири случая, ни и при четирите топката не попадна в очертанията на вратата.

Според проучване на „Мач Телеграф“ друг такъв тъжен момент за „сините няма, поне от 1958 година насам. Преди това може също да е нямало, но в началото на 50-те информацията за това как са преминали мачовете е доста оскъдна. За отделни двубои се говорят общи приказки и персонални оценки, но не и ситуации от тях, както и за вратарски спасявания. Това, което е сигурно, е, че във всички шампионатни дерби между 1959 и 2024 година няма такъв случай, в който левскарите да не са улучили вратата на съперника поне веднъж.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ