Тотален обрат по казуса „Георги Иванов – президент на БФС“! В съда се хванаха за главата

7 Dni Sport09.04.2024
Футболист на годината, Георги Иванов - Гонзо, Борислав Михайлов

Жалбата, която вчера се появи в медиите от името на аматьорския ФК Скравена срещу вписването на Георги Иванов като президент на БФС, е била внесена еднолично от президента на клуба Петко Петков, стана ясно днес. Останалата част от клуба не е съгласна с това му действие и обещава да реагира.

На фейсбук-страницата на отбора от намиращото се близо до Ботевград село се появи публикация, в която се казва, че Петко Петков е внесъл възражението в Софийски Градски съд (СГС) „еднолично, без да се допитва“ до Управителния съвет и Общото събрание на Скравена. Също така целият клуб се разграничава от позицията на Петко Петков. В края на съобщението се казва, че в следващите дни ще бъдат предприети действия, за да се заяви официалната позиция на целия клуб пред компетентните органи, ако жалбата не бъде изтеглена.

„Привет на футболната общественост в с. Скравена. Бих желал да внеса малко повече яснота по отношение на внесената жалба за спиране вписването на новият изпълком на БФС от президента на ФК Скравена – г-н Петков.

След проведени разговори с всички членове на управителния съвет, треньора, част от футболистите и спонсорите на футболния клуб, всички НИЕ се разграничаваме категорично от еднолично взетото решение за внасяне на жалба от г-н Петков.

В следващите дни ще бъдат предприети действия от наша страна, с които да заявим официалната позиция на ръководството на ФК Скравена пред компетентните органи, в случай, че жалбата на г-н Петков не бъде оттеглена“, се казва в съобщението на страницата на клуба от София-област.

Отборът на Скравена е на последното 8-о място в Западната областна група на София-регион с 9 точки от 14 мача. Втората фаза на първенството в четвърта дивизия на региона започва през април и е за разпределение на местата в крайното класиране според позицията до момента.

Георги Иванов беше избран за президент на Българския футболен съюз на 15-и март на Извънреден отчетно-изборен конгрес, сменяйки Борислав Михайлов сред 17 години начело на родния футбол. Бившият централен нападател и доскоро технически директор на съюза спечели на първи тур в конкуренцията на още шестима кандидати, с най-сериозни шансове сред които Димитър Бербатов и Михаил Касабов, останал 3-и.

На самото Общо събрание нямаше индикации за обжалвания, а внесеното възражение от аматьорския Скравена е първо оспорване на избора на новия шеф на БФС.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ