Странен Костов: Поемам вината в Левски! Не мога да забраня на играчите да четат колко са слаби

7 Dni Sport07.04.2024
payimage-622292

Наставникът на Левски Николай Костов говори след загубата от ЦСКА с 0:2. „Червените“ спечелиха срещата на националния стадион „Васил Левски“ след попадения на Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга през второто полувреме.

„Мога да кажа, че това, което очаквахме от ЦСКА и играта им беше точно каквото очаквахме. Тяхната игра е базирана на дълги подавания, единоборства и втора топка. Отговорихме на това много добре. Но са две основните причини за загубата.

Едната е, че в предни позици не създавахме небоходимото напражение и губехме бързо топката при нашите атаки. А втората се крие в гола, който получихме.

Нямам никакво усещане за пренавиване. Играчите бяха концентрирани и отговорихме на играта, която очаквахме. Да, нямахме необходимата скорост в атака. Липсваха ни остриетата.

Това е мое решение за включването на Иван Андонов в състава.

Сигурно са изморени футболистите, след като са бягали 90 минути. Няма как да не са изморени. Това е причината, бягаха 90 минути, после борба, втора топка.

За бъдещето какво да се хвана. Трябва да сме благодарни на това, което имаме. Имаме млади играчи, надяваме се те да променят нещата в нашия отбор. За това трябва да сме благодарни. Не трябва да се правят сериозни отрицателни изводи, въпреки че знам какво е в душите на играчите ми. Видях как преживяха тази загуба, но не мога да им кажа утре да не четат в сайтовете колко са слаби. Мисля, че е въпрос на време и се радвам, че има време да се отърсим от този мач.

Знам какво да очакваме от тук нататък. Заради това не исках да губим мача, защото сега ще се появяват критики. Няма как да не влизат играчите по сайтове и да не четат неща, които няма да им харесат. Но трябва да преживяват тези моменти. Състоянието на нашия отбор в моменат е под нашите възможности.

Ще се постарем в тази седмица да подготвим играчите. Знаем какво ни очаква сркщу Черно море. Те са един от най-добрите домакини. Съжалявам пред феновете, поемам цялата отговорност“, заяви Николай Костов след мача.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ