ЦСКА едва би най-мизерния отбор в ефбет лига, остана без Юга за мачовете с Локо Пд и Левски

7 Dni Sport30.03.2024
payimage-621440

ЦСКА изигра посредствен мач и едва победи Локомотив София. Червените вкараха едва едно попадение на тима, на който 1/4 от ефбет Лига наниза по 6 попадения. За последно това направи в предишния кръг Лудогорец, зад който пък ЦСКА изостава с 3 точки.

За капак червените понесоха и тежък удар. 9-ти жълт картон получи Амос Юга. Това вади капитанът на ЦСКА за ключовите два мача следващата седмица срещу Локо Пд и Левски.

В 10-ата минута Фернандо Каранга получи топката в наказателното поле. Той върна към Марселино Кареасо, който отправи мощен изстрел. Ударът на халфа бе спасен от Жарко Истатков.

Седем минути по-късно ЦСКА-София поведе в резултата. Емануел Шакич отправи хубаво центриране към Джонатан Линдсет. Той върна топката към Каранга. Бразилецът отправи удар, който бе блокиран от бранител на домакините. Кълбото обаче попадна на пътя на Линдсет. Норвежецът успя да преодолее Истатков.

В 30-ата минута Истатков отправи дълъг далечен пас към Димитър Митков. След единоборство с Християн Петров топката стигна до Карлос Франса, който обаче не успя да преодолее Густаво Бусато.

Три минути преди края на първата част Амос Юга получи лек жълт картон за нарушение срещу Диого Тейшейра. Това означава, че полузащитникът ще пропусне мачовете с Локомотив Пловдив и Левски.

В продължението на първото полувреме Тибо Вион изпълни корнер. Подаването му към далечната греда намери Каранга, но бразилецът не успя да отправи точен удар.

В 52-ата минута „армейците“ бяха много близо до втори гол. Амос Юга с меко подаване преодоля защитата на Локомотив София. Той намери в пеналтерията Емануел Шакич, който пробва с техничен удар да отбележи. Истатков успя да избие в корнер.

11 минути по-късно Улаус Скаршем стреля в близкия ъгъл. Вратарят на домакините внимаваше и се намеси.

В 68-ата минути Фаетон навлезе в наказателното поле и пробва удар с левия крак, който обаче не намери целта.

Три минути след това Локомотив София стигна до хубаво положение след комбинация от две резерви. Стив Траоре центрира към Кевин Маи. Той стреля с глава в левия ъгъл, но Бусато показа отличен рефлекс, за да запази преднината на „червените“.

В 75-ата минута Карлос Франса бе изведен с дълъг пас. Той надбяга защитниците на ЦСКА-София и стреля. Ударът му обаче премина встрани от вратата.

Две минути по-късно Фернандо Каранга нацели напречната греда. Дори да се беше стигнало до попадение, то нямаше да бъде признато заради засада на нападателя.

В 86-ата минута Истатков направи хубаво спасяване, за да запази интригата в мача. Скаршем намери Станислав Шопов в наказателното поле. Халфът стреля с левия крак, но вратарят на домакините се намеси.

Секунди след това удар по земя на Каранга срещна левия страничен стълб на вратата на столичните „железничари“.

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ