Наш борец се готвеше за злато от олимпийските игри, но днес написа: Животът имаше други планове за мен

7 Dni Sport30.03.2024
Кирил Милов,

Европейският шампион и носител на световно сребро в борбата класически стил в категория в категория до 97 килограма Кирил Милов имаше малшанса да се контузи броени дни преди олимпийската квалификация в Баку и се наложи спешна операция в Германия. Това сложи край на олимпийските мечти на таланта от Дупница за Игрите в Париж, но той остава с надеждата за победоносно завръщане на тепиха.

Тези три години чакане, бяха години на изпитания, с много трудности в личен и професионален план. Години на къртовски труд, лишения, пот и борба в залата.

Животът обаче имаше други планове за мен…

Последен лагер преди така чакания олимпийски квалификационен турнир. По време на тренировка, успях да скъсам сухожилие и два мускула на задно бедро. Една нелепа ситуация, която наложи спешна операция в Германия. Прогнозите не бяха добри и аз трябваше да приема факта, че губя шанса си за борба на Олимпийските игри в Париж 2024г. Болката и разочарованието от положения труд и усилия, които отиват на вятъра са големи. Трудно може да се опише с думи. Невъзможно е. Уви, такава е била съдбата ми.

Тук е момента да благодаря на доктор Клаус Йохан, който извърши операцията в Германия. Специални благодарности и на Данаил и Гриша Ганчеви за оказаното съдействие и подкрепа относно възможно най – бързото ми лечение и възстановяване, както и за цялостната подкрепа през тези години. Благодаря и на Българска федерация по борба.

“Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля.“ Волята за борба в буквален и преносен смисъл. Ще се върна по-силен от всякога.

Благодаря за подкрепата на всички”, написа борецът на ЦСКА във “Фейсбук”. Той е един от любимите спортисти на мецената на родната борба Гриша Ганчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ